×
7 съвета

20.6.2023

Независимо в какъв стил избираш обзавеждане за своята спалня, имай предвид, че най-добрата спалня е тази, в която сутрин се събуждаш свеж, ведър и отпочинал, а сънят ти е спокоен и здрав.

За да се случи това е необходимо правилно планиране на пространството, както и избор на ергономично легло. Ето и нашите 7 съвета за максимално ергономична спалня:

 

1. Разположението на стаята в жилището

Оптималният комфорт в спалнята зависи от някои ергономични показатели на самото помощение – стаята е добре да бъде в най-отдалечената и тиха част на жилището, да не бъде преходна стая и да не се намира до преходно помещение, да осигурява интимност, комфорт и уют и да има има най-удобното легло.

Сред нашите най-ергономични и комфортни модели е Хелена. Тапицирана с висококачествен текстил – луксозна дамаска с невероятна мекота и устойчивост на износване. Виж повече за модела:

удобна спалня
 

2. Разположение

Леглото е най-важната мебел в спалнята. Правилният избор на легло и матрак са решаващи за спокойния сън и релакс.

Затова имай предвид, че леглото трябва да бъде на достатъчно разстояние от врати и прозорци, за да се изолира външния шум. Ако леглото е двойна спалня за удобство и на двамата партньори е необходимо от двете му страни да има пространство, дори и ако помещението е малко.

3. Форми и функционалност

Модерните извити форми на спалното обзавеждане не просто създават усещане за естетика. Тяхната основна функция е да предпазват от нараняане като осигуряват изключителен комфорт при експлоатация и също така са безопасни за малки деца. Леглата с повдигащ механизъм пък осигуряват допълнително място за съхранение багаж.

Представяме ти спален комплект  S01, в който сме комбинирали извити форми и легло с повдигащ механизъм и допълнително място за съхранение: 

7 съвета за удобна спалня

     4. Цветове

Уютът е част от ергономичното решение за една спалня, затова подбирай внимателно цветовете. Ако избереш стените в спалнята да са в бяло, визулано ще се ошири пространството. В този случай е добре да се компенсира неутралното бяло с топлите тонове и меки цветни нюанси на завеси, възглавници, одеяла, завивки, особено в студените месеци.


      5. Осветление

Най-доброто решение за осветлението в спалнята е - мека и приглушена, разсеяна светлина. По този начин ще създадеш атмосфера подканваща за почивка и сън. Локалното осветление създава още по-комфортно присъствие – можеш да заложиш на стенни лампи, настолни лампи и прожектори до огледало или тоалетката с гримове.

Представяме ти модел Левита, който ще създаде така търсеното усещане за спокойствие в спалнята ти с меки светлинни сияния. Идеята за левитиращ във въздуха матрак е в основата на концепцията на тапицирана спалня Левита. Заедно всичко това придава фантастичен нюанс на композицията. Виж повече за модела: 

7 съвета за удобна спалня


      6. По-малкото е повече

За спалнята в пълна сила важи максимата „по-малкото е повече“, тъй като минимализмът създава условия за спокойствие и релакс. Спалнята е място за почивка, където няма нищо излишно, затова и вещите се съхраняват в закрити пространства.

 

      7. Сhill out зона

И последно, но не по важност, ако помещението на спалнята е голямо и позволява, – можеш да предвидиш допълнителна зона за релакс, не се лишавай от шанса за малък оазис насред любимото помещение. Това ще даде още една точка в полза на спалнята да се превърне в любима стая, в която прекарваш време в уединение и заслужена почивка.


Запази среща