×
цена

20.6.2023

Мислете за покупката на кухня като за покупка на нов автомобил – когато си търсите кола не е достатъчно да я изберете само по цвета й, нали? Всъщност може би цветът е последния фактор, който ще натежи, когато взимате решение да си купите кола. Какви въпроси си задавате, когато си търсите кола – дали да има екстри като ел. стъкла, огледала, седалки и т.н., с какво гориво да бъде, дали е икономична, има ли серво управление, шибидах, безопасна ли е, има ли голям багажник и имате ли вие нужда от голям багажник или искате просто градска кола, която да ви вози до и от работа. Това са важни въпроси, когато избирате автомобил.

Попитай за цена

Подобни въпроси трябва да си зададете и когато тръгнете да си търсите обзавеждане за вашата кухня. Затова, ако влезете в един шоурум и харесате една кухня на външен вид и попитате: „Каква е цената?” и продавач-консултанта отговори „2000 лв.”, вие ще получите информация за някаква цена, която или ще ви устройва или не, но вие, вероятно, няма да получите информация с какво е оборудвана тази кухня, за да е на тази цена и дали тази кухня е пригодена именно за вашите нужди.Добре е да знаете, че две кухни, които на външен вид изглеждат абсолютно еднакво, могат да бъдат с разлика в цената до приблизително 1000 лева (дори повече)           

Попитай за цена                          

заради механизмите и материалите, които са вложени в тях. Това е така поради екстрите, които предлагат някои механизми, например за тихо и безшумно затваряне, за плавно отваряне и изтегляне на чекмеджетата и други удобства, които обаче оскъпяват кухнята. Затова преди да ви кажат цената на някой модел кухня, е важно продавач–консултаните да получат информация какво търсите вие и от какво имате нужда, за да се съобразят с искането ви и да калкулират цена именно на база на вашите потребности. Затова преди да трънете на обиколка по магазините, ви съветваме да си отговорите на въпросите: От какво точно оборудване имам нужда в моята кухня?

Попитай за цена

 Ценообразуването на линеен метър не е добра идея за кухня, тъй като това означава, че механизмите и вътрешно обзавеждане на кухнята не са приоритет за производителя и той най-вероятно използва обков на различни фирми с недоказан произход.

Зад фасадата на една кухня могат да стоят различни видове механизми, различни степени на оборудване и от различен ценови клас. Производителите на мебелни механизми и обков не спират да изненадват пазара с все по-нови и интересни предложения.

PREGO предлага механизми, които гарантират плавни движения през целия експлоатационен живот, които съдействат за пълното отваряне на чекмеджетата, което осигурява пълен достъп и до най-задната част на чекмеджето, а това е много важно за кухнята, нали? Също така можете да си поръчате кухня с вратички, които се отварят само с едно докосване. Толкова е лесно и удобно. Съществуват механизми, които издържат на големи натоварвания и няма нужда да се притеснявате дали дъното на чекмеджето ви ще издържи още една тенджeра или ще увисне много скоро. Тези механизми са с по-дълъг живот на експлоатация и дават години гаранция. Надявам се сами се убедихте, че преди да попитате за цената, е добре да сте наясно за себе си дали модела кухня е подходящ именно за вас.


Запази среща