Ръководство за купувача на трапезна маса

 

 

 

 

         Масата за хранене е не само място за събиране на семейство и приятели, но и фокусна точка в дома. Какво трябва да търсите? Трапезната маса трябва да е добре изработена, здрава и да е с подходящ за членовете на семейството размер. Изберете и инвестирайте в маса, която със сигурност ще издържи 10 години отколкото за по - евтина маса, която ще замените в близко бъдеще, ще е нестабилна и твърде крехка. Подберете маса за хранене, изработена от здрави и качествени материали. Ако искате масата да издържи години на износване, тя трябва да е направена от устойчива дървесина, шперплат, MDF или ПДЧ. Ако търсите маса, която да отговаря на темата за градски-индустриален стил дървесен декор за плот и крака от метал са перфектната комбинаци

Често интериора на масата е фокусна точка на дома и по нея се съобразява останалия интериор. За това трябва да се обърне внимание както на плота така и на основата на масата. Разбира се цвета на тези две части трябва да е в синхрон с останалата част от вашият интериор.

Важнo е да определите колко голяма трябва да е масата. Имате ли голямо семейство? Често ли посрещате гости? Тогава разбира се имате нужда от по-голяма или разтегателна маса, отколкото ако живеете сами или сте двама. Правило което често се използва при трапезните маси - пространство с ширина 60-70см на човек за да му е удобно.

Формата на масата за хранене зависи не само от вашия личен вкус, но също така и от наличното пространство. Не всеки има едно и също място за голяма маса за хранене, в голяма къща е много по-лесно да се постави, отколкото в малък апартамент.

 

   

Кръгла маса за хранене с диаметър 100 -110 см се препоръчва за 4 души, а  маса с диаметър 130-140 см можете да поставите около 5 до 6 души , кръгла маса за хранене с диаметър 160 см побира около 7 до 8 души. Най-голямото предимство на кръглата маса е, че правите личен контакт по-бързо. Когато седнеш около кръгла маса, гледаш хората, които обикновено стоят зад някой в ъгъла. Това увеличава социалния контакт, за който моментът на хранене е действително предназначен.

 

        Ако нямате достатъчно място, друг практичен вариант е разтегателна кръгла.

  

 

Правоъгълна маса

Правоъгълната маса за хранене е най-добре познатият и най-често срещаният вариант. Има повече възможности, отколкото на кръгла или квадратна маса за хранене, размерът на правоъгълната маса за хранене е по-зависим от размера на столовете за хранене. Най-често използваните размери за маси са 100x110_120cm до 4 човека,  85х150-160см до 6 човека, 90 х 180см за 8 човека,  95 х 220 см за 10 човека. 

 

 Ако нямате достатъчно място  друг практичен вариант е правоъгална разтегателна маса.

 

 До 12 Места

 

 

Имате въпрос? Не се колебайте да ни попитате.

Този сайт използва Бисквитки.

За повече информация Прочети още

Шоуруми

Шоурум Прего - София
Шоурум Prego- София ул. „Околовръстен път“ 98, 1415 кв. Драгалевци
Шоурум Прего - Пловдив
Шоурум Prego-Пловдив 4001, бул. "Свобода" 69 Г
Шоурум Прего - Шумен
Шоурум Prego- Шумен; 9700, ул. "Васил Левски" 6
Шоурум Прего - Русе
Шоурум Prego- Русе ул. „Янтра“ 9, 7004 ж.к. Възраждане, Русе
Намерете ни

E-mail:
info@prego.bg
Телефон:
+35982591263
Copyright 2018; Кухни PREGO
Created by RAM DESIGN